Clijsters klopt Henin op Wimbledon

© EPA

Kim Clijsters heeft zich op Wimbledon ten koste van Justine Henin geplaatst voor de kwartfinales. Ze klopte Henin in drie sets: 2-6, 6-2 en 6-3.

Kim Clijsters heeft zich maandag ten koste van Justine Henin geplaatst voor de kwartfinales van Wimbledon. Ze klopte Henin in drie sets: 2-6, 6-2 en 6-3.In de kwartfinale neemt Clijsters het op tegen de Russin Vera Zvonareva.

Evenwicht

Henin begon sterk, ging meteen door de opslag van Clijsters en liep na een love game uit tot 0-2. Bij 1-3 verzilverde ze opnieuw een breekpunt. Clijsters kon nog een spelletje winnen, maar de set was met 2-6 voor Henin.

Een omgekeerd spelbeeld in de tweede set: in het eerste spelletje had Clijsters nog moeite, maar bij 2-1 pakte ze haar eerste breekpunt van de partij. Bij 5-2 haalde ze met een love game de set binnen: 6-2, het scorebord opnieuw volledig in evenwicht.

In het begin van de derde set gaven de twee elkaar geen duimbreed toe. Bij 4-3 ging Clijsters door de opslag van Henin, waardoor ze bij 5-3 mocht opslaan voor de match. De eerste matchbal was meteen de goede.

Hoog niveauVolgens Clijsters maakten beide landgenoten er een partij op hoog niveau van. “Het is leuk dat we na al die jaren nog op zo’n niveau tegen mekaar kunnen spelen,” zei ze.

“Op Wimbledon wil ik nu uiteraard zo ver mogelijk geraken. We zien wel waar het schip strandt”.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier