David Goffin bereikt voor het eerst achtste finales op Wimbledon

David Goffin © Belga

David Goffin (ATP 15) heeft zich voor het eerst in zijn carrière geplaatst voor de achtste finales van Wimbledon.

In de derde ronde klopte hij de Cyprioot Marcos Baghdatis (ATP 54) na 1 uur en 45 minuten met 6-3, 6-4 en 6-2.

Goffin speelt om een plek in de kwartfinales tegen de Zwitser Stan Wawrinka (ATP 4) of de Spanjaard Fernando Verdasco (ATP 43).

De 24-jarige Goffin en de 30-jarige Baghdatis stonden op court 3 voor de vierde keer tegenover elkaar. De Cyprioot had de vorige ontmoetingen, waaronder twee eerder dit jaar, gewonnen, maar het was wel hun eerste duel op gras. De Luikenaar begon aarzelend en moest meteen zijn opslag inleveren. Het zestiende reekshoofd herpakte zich echter onmiddellijk en stoomde dankzij twee breaks door naar 6-3 setwinst.

In de tweede set ging het na twee vroege breaks gelijk op tot 3-3. Toen ging Goffin een tweede keer door de opslag van zijn tegenstander, die in 2006 nog de halve finales haalde op Wimbledon. Bij 5-4 serveerde Goffin de set uit.

Zelfde spelbeeld in set 3. Na een dubbele break kwam de sterk spelende Goffin 5-1 voor. Bij 5-2 en 40/0 verzilverde hij zijn eerste matchbal.

Goffin haalt voor het eerst de achtste finales op Wimbledon. In 2012 bereikte hij bij zijn debuut op de hoofdtabel de derde ronde. Vorig jaar moest Goffin, net als in 2013, al na een ronde inpakken na verlies tegen Andy Murray. (Belga/JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier