David Goffin plaatst zich voor finale in Tokio

© AFP

David Goffin (ATP 11) heeft zich zaterdag ten koste van de Argentijn Diego Schwartzman geplaatst voor de finale van het ATP-toernooi in de Japanse hoofdstad Tokio.

Goffin, het vierde reekshoofd, versloeg in de halve finales de Argentijn Diego Schwartzman (ATP 29), het achtste reekshoofd, in 7-6 (7/3), 7-6 (8/6). De partij duurde twee uur en drie minuten.

‘Ik ben erg fier dat ik als winnaar uit het duel gekomen ben’, reageerde Goffin, die het in de finale opneemt tegen de Fransman Adrian Mannarino (ATP 31). ‘Mannarino heeft het afgelopen jaar erg veel vooruitgang geboekt. Hij won veel wedstrijden, heeft de goede vorm beet en toont veel vertrouwen. Tegen hem tennissen vormt geen makkelijke opdracht, maar ik heb de kwaliteiten om hem te kloppen.’

Voor Goffin is het, nadat hij vorige week de titel pakte in het Chinese Shenzhen, de tweede ATP-finale op korte tijd. Door zijn goede prestaties maakt de Luikenaar veel kans om deel te mogen nemen aan de ATP Finals, die van 12 tot 19 november op de agenda staan in Londen. Als Goffin de finale in Tokio wint, mag hij zijn koffers naar de Masters zo goed als zeker pakken.