David Nalbandian: ‘Het spijt me, dit had niet mogen gebeuren’

Argentijns tennisser David Nalbandian heeft zich geëxcuseerd bij het publiek, nadat hij een lijnrechter verwondde met een reclamepaneeltje.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

“Het spijt me, dit had niet mogen gebeuren”, excuseerde David Nalbandian zich bij het publiek, nadat hij gediskwalificeerd werd in de finale van het grastoernooi in Queen’s, Londen. Nalbandian stond na meer dan een uur spelen 7-6 en 3-4 voor tegen de Kroaat Marin Cilic, toen hij na een slechte bal een reclamepaneeltje tegen het scheenbeen van een lijnrechter aantrapte.

‘Schuld ligt bij ATP’ Nalbandian was zelf geschrokken van het incident, maar schoof de schuld wel in de schoenen van de spelersorganisatie ATP. “Soms sta je gefrustreerd op de baan en wordt het moeilijk je daden te controleren”, zei hij. “De druk van de ATP is zo groot en ze doet niets voor de spelers. Maar het blijft mijn fout en daar moet ik voor boeten.” Op de vraag of hij echt uitgesloten moest worden, kon hij niet antwoorden.

ATP: ‘Geen verdere gevolgen’

Het incident zal voor Nalbandian geen verdere gevolgen hebben. “Het blijft bij de uitsluiting in dit toernooi”, verklaarde ATP-afgevaardigde Tom Barnes. “Het is gewoon een spijtige situatie, waar niemand baat bij heeft en David heeft het ook niet met opzet gedaan.” Barnes begrijpt de kritiek van Nalbandian wel. “De spelers hebben de laatste dagen op glibberig gras moeten spelen, maar volgens mij was het wel veilig.”

Cilic: ‘Ik had liever op en andere manier gewonnen’ “Ik had liever op een andere manier gewonnen”, reageerde Cilic. “Het was een open wedstrijd, met kansen voor beide spelers. Jammer dat het zo moest eindigen.”

Nalbanian staat 39e op de wereldranglijst, Cilic op de 25e plaats. (Belga/GM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier