Davis Cup: Gillé en Vliegen kunnen Belgische eer niet redden tegen Australiërs

© Belga

Sander Gillé (ATP 78 dubbel) en Joran Vliegen (ATP 90 dubbel) hebben dinsdag de eer niet kunnen redden voor België in de eerste groepsmatch tegen Australië op de Davis Cup Finals in het Duitse Hamburg.

Het duo ging in twee sets met 6-1 en 6-3 onderuit tegen Matthew Ebden (ATP 33 dubbel) en Max Purcell (ATP dubbel 37). De confrontatie eindigt zo op 3-0 in het voordeel van de Australiërs.

Eerder op de dag verloor Zizou Bergs (ATP 134) het openingsduel in drie sets met 6-4, 1-6 en 6-3 van Jason Kubler (ATP 97). Vervolgens was David Goffin (ATP 62) kansloos tegen Alex de Minaur, het nummer 22 van de wereld: 6-2 en 6-2.

Na het duel met de Australiërs, die het in Hamburg zonder Nick Kyrgios (ATP 20) moeten stellen, volgt vrijdag in groep C de confrontatie met Duitsland voor het team van kapitein Johan Van Herck. Een dag later staat de clash met Frankrijk op het programma. Bij de Duitsers en de Fransen ontbreken hun geblesseerde nummers 1 Alexander Zverev (ATP 5) en Gaël Monfils (ATP 32).

Aan de eindfase van de Davis Cup nemen 16 teams deel. De groepswedstrijden zijn van dinsdag tot en met zondag voorzien in Hamburg, Glasgow, Bologna en Valencia. De eerste twee van elke poule strijden van 22 tot 27 november in Malaga om de eindzege.