Djokovic met hakken over de sloot voorbij Anderson op Wimbledon

Novak Djokovic © Belga Image

De Serviër Novak Djokovic heeft zich met de hakken over de sloot geplaatst voor de kwartfinales op Wimbledon, het derde grandslamtoernooi van het seizoen.

’s Werelds nummer een, tevens titelverdediger op Wimbledon, had in de achtste finales vijf sets nodig om voorbij de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson (ATP 14) te geraken: 6-7 (6/8), 6-7 (6/8), 6-1, 6-4 en 7-5 na een slijtageslag van 3 uur en 47 minuten.

De wedstrijd startte maandag al, maar moest bij invallende duisternis worden stilgezet. Toen stond het 2-2 in de beslissende vijfde set.

Novak Djokovic, dit seizoen al winnaar van de Australian Open en verliezend finalist op Roland Garros, botst bij de laatste acht op de als negende geplaatste Kroaat Marin Cilic.

De voorbije zes edities van Wimbledon schopte Djokovic het steevast minstens tot in de kwartfinales. Dit jaar is de 28-jarige Serviër op jacht naar een derde eindzege in de Britse hoofdstad, eerder was hij er al in 2011 en 2014 de beste. In 2013 was hij verliezend finalist, in 2007, 2010 en 2012 strandde hij telkens in de halve finales. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier