Djokovic verslaat Federer in ATP World Tour Finals

Novak Djokovic © REUTERS

De Serviër Novak Djokovic heeft voor de vierde keer op rij de ATP World Tour Finals (7 miljoen dollar) op zijn naam geschreven. In de finale in de Londense O2 Arena nam de nummer één van de wereld in twee sets de maat van de Zwitser Roger Federer (ATP 3).

Het was een heruitgave van de finale vorig jaar, toen Novak Djokovic de zege kreeg na opgave van Roger Federer door een rugblessure. Dit keer legden beide spelers mekaar het vuur van bij de start aan de schenen. ‘Nole’ ging als eerste door de service van de Zwitser in het derde game en herhaalde dat in het negende spel. I

n de tweede set toonde Djokovic zich de betere op zijn eigen opslag, maar Federer hield stand. Bij een 5-4 stand gaf de Zwitser de tweede set en de wedstrijd uit handen met een dubbele fout.

Voor Djokovic is het na 2012, 2013 en 2014 de vierde opeenvolgende eindzege op de Masters, het officieuze wereldkampioenschap tennis. Ook in 2008 in Shanghai toonde hij zich in het prestigieuze toernooi met de beste acht spelers van het seizoen de beste.

22-22

Federer liet de kans liggen om de World Tour Finals voor de zevende keer in zijn carrière te winnen. Met zes eindzeges is hij evenwel nog recordhouder.

Djokovic evenaart Pete Sampras en Ivan Lendl met vijf eindoverwinningen.

Dankzij de overwinning brengt Djokovic de balans van onderlinge duels in evenwicht. Beide spelers troffen elkaar al 44 keer in het ATP-circuit, elk wonnen ze 22 duels. ‘Nole’ revancheerde zich zondag ook voor de verloren wedstrijd in de groepsfase. Daarin toonde Federer zich met 7-5 en 6-2 nog de betere van de Serviër.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier