Elise Mertens botst op Serena Williams in Toronto

Elise Mertens © belgaimage

Elise Mertens (WTA 20) heeft woensdag niet kunnen verrassen tegen Serena Williams (WTA 10) op de Rogers Cup (2,83 miljoen dollar) in Toronto.

Na 1 uur en 17 minuten mocht Mertens inpakken na een dubbele 6-3 van de jongste Williams. Het was de eerste keer dat de 23-jarige Limburgse het opnam tegen de 37-jarige. De Belgische had maandag in de eerste ronde de Wit-Russische Aliaksandra Sasnovich (WTA 46) uitgeschakeld in drie sets.

Mertens schopte het vorig jaar tot in de kwartfinales, maar zal waarschijnlijk niet moeten vrezen voor haar plaats in de top 20. Haar dichtste belagers liggen namelijk ook al uit het toernooi.

Williams was als achtste reekshoofd vrij in de eerste ronde. Ze neemt het in de achtste finales op tegen de Russische qualifier Ekaterina Alexandrova (WTA 48). Die versloeg de Chinese Shuai Zhang (WTA 35) met 6-4 en 6-3.

Serena Williams won het toernooi al drie keer: in 2001, 2011 en 2013. De 23-voudige grandslamkampioene (in het enkel) speelt in Toronto haar eerste toernooi sinds haar nederlaag op 13 juli in de Wimbledonfinale tegen Simona Halep.