Elise Mertens wint opnieuw toernooi van Hobart

Elise Mertens © belga

Elise Mertens (WTA 36) volgt zichzelf op als laureate van het WTA-toernooi in het Australische Hobart.

In de finale versloeg Mertens, het tweede reekshoofd, de Roemeense Mihaela Buzarnescu (WTA 57) met 6-1, 4-6 en 6-3.

De partij, die verscheidene keren werd onderbroken door de regen, duurde 2 uur en 32 minuten.

Mertens maakte het op eigen service af bij haar vijfde matchbal. Het was het derde onderlinge duel tussen de 22-jarige Mertens en de 29-jarige Buzarnescu.

Ook de twee vorige ontmoetingen, in 2015, werden door de Limburgse gewonnen. Elise Mertens speelde zaterdag de derde WTA-finale uit haar carrière.

Begin 2017 won ze in Hobart de finale van de Roemeense Monica Niculescu. Enkele maanden later, in april, haalde ze de eindstrijd op het graveltoernooi van Istanboel. Daar botste ze op de Oekraïense Elina Svitolina. Buzarnescu stond voor de eerste keer in de finale van een WTA-toernooi.

Zaterdag won Elise Mertens na het enkel- ook het dubbelspel. In de finale op het Australische hardcourt versloeg de Limburgse aan de zijde van haar Nederlandse partner Demi Schuurs, met wie ze het derde reekshoofd vormde, de Oekraïense Lyudmyla Kichenok en de Japanse Makoto Ninomiya. Het werd 6-2, 6-2 na 53 minuten tennis.

De 22-jarige Mertens heeft nu twee WTA-titels in het enkelspel en vier in het dubbelspel op haar erelijst. Met Demi Schuurs won ze vorig jaar de dubbeltitel in het Chinese Guangzhou. In 2016 zegevierde Mertens met An-Sophie Mestach in Auckland en met de Luxemburgse Mandy Minella in Limoges.