Engels Daviscupkapitein: ‘Goffin is wereldniveau’

Leon Smith (rechts) gelooft in de gravelkwaliteiten van zijn poulain Andy Murray. © BELGAIMAGE

Aan de vooravond van de finale in de Daviscup ontkracht Leon Smith, ploegkapitein van de Engelsen, de mythe dat topper Andy Murray kwetsbaar zou zijn op gravel. En looft hij de Belgen.

‘Gravel is de minst favoriete ondergrond van onze spelers, dat is juist, maar Dominic Inglot en Jamie Murray (het vaste dubbelkoppel als Andy niet met zijn broer speelt, nvdr) zijn goed op elke ondergrond. James Ward, tegen de VS en Frankrijk tweede enkelspeler, werd vier jaar opgeleid in Valencia, Kyle Edmund (wellicht de tweede enkelspeler, nvdr) won onlangs een graveltoernooi in Argentinië’, zegt kapitein Leon Smith in Sport/Voetbalmagazine.

‘In de aanloop naar Roland Garros won Andy op het clay van München en Madrid, waar hij in de finale Rafael Nadal klopte. In Rome moest hij met een blessure forfait geven tegen David Goffin, maar in Parijs verloor hij pas in de halve finale in vijf sets van Novak Djokovic. Twee toernooien gewonnen, halve finale in Parijs, 15 keer gewonnen, slechts 1 keer verloren: dat heeft geen enkele Belg gepresteerd, toch?’ (lacht)

‘Maar’, vervolgt de Engelse kapitein, ‘jullie hebben een goed team. Goffin is wereldniveau, Steve Darcis heeft enorm veel ervaring, Kimmer Coppejans is een uitstekende gravelspeler en Ruben Bemelmans speelde zijn beste seizoen ooit.’

Programma

Vrijdag 27 november (vanaf 13.15 uur): twee enkelwedstrijden;

Zaterdag 28/11 (15 uur): dubbelwedstrijd;

Zondag 29/11 (13 uur): twee enkelwedstrijden.

De wedstrijden worden gespeeld in Flanders Expo.

(Chris Tetaert)

Lees de het hele document over de bezoek aan de Engelse tennisfederatie in Roehampton in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 25 november.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier