Enige Belgische man David Goffin sneuvelt in eerste ronde Roland Garros

© Belga

Tennisser David Goffin heeft zich niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde van het grandslamtoernooi Roland Garros.

Tennisser David Goffin heeft zich niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde van het grandslamtoernooi Roland Garros. De 23-jarige Luikenaar moest in de eerste ronde op het Parijse gravel met 3-1 het onderspit delven tegen de Oostenrijker Jürgen Melzer.

De setstanden waren 6-4, 5-7, 7-5 en 6-4 na 3 uur en 27 minuten.

Onderbroken

De wedstrijd tussen Goffin en Melzer was zondagavond reeds van start gegaan, maar moest toen bij een 1-1 stand in de sets stopgezet worden wegens de invallende duisternis.

Maandagnamiddag werd het duel dan weer tijdelijk onderbroken wegens de regen. Na iets minder dan een uur konden beide spelers opnieuw de baan op.

Enige Belgische man

David Goffin, die twee jaar geleden op Roland Garros doorstootte tot de achtste finales, was onze enige landgenoot op de hoofdtabel bij de mannen. Kimmer Coppejans, Maxime Authom, Niels Desein, Ruben Bemelmans en Germain Gigounon sneuvelden immers allemaal in de kwalificaties.

Naast Goffin nemen er nog drie Belgen deel aan het toernooi. Kirsten Flipkens, Yanina Wickmayer en Alison Van Uytvanck doen dat in het enkelspel bij de vrouwen. Flipkens neemt het in de eerste ronde op tegen de 19-jarige Montenegrijnse Danka Kovinic, Van Uytvanck krijgt de Oostenrijkse Tamira Paszek tegenover zich en Yanina Wickmayer kruist de degens met de Deense Caroline Wozniacki. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier