Flipkens in achtste finales tegen haalbare Siegemund

Kirsten Flipkens tijdens haar afgebroken partij tegen Lucie Safarova © BELGA

Kirsten Flipkens (WTA 61) speelt in de achtste finales van het olympisch tennistoernooi bij de vrouwen tegen de Duitse Laura Siegemund (WTA 32).

De 28-jarige Laura Siegemund haalde het in de tweede ronde in twee sets van de Chinese Shuai Zhang (WTA 50): 6-2 en 6-4 na 1 uur en 27 minuten. De dertigjarige Kirsten Flipkens profiteerde eerder van de opgave in de tweede ronde van haar Tsjechische tegenstandster Lucie Safarova (WTA 29), die er voor de start van de tweede set de brui aan gaf. In de eerste set had Flipkens, aan een sterk toernooi bezig in Rio, met 6-2 aan het langste eind getrokken.

In de eerste ronde had Flipkens zaterdag voor een stuntzege gezorgd tegen de Amerikaanse Venus Williams (WTA 6), die ze in drie sets uit het toernooi kegelde. Een kwartfinale is bovendien niet onmogelijk, want in de onderlinge duels met Siegemund staat Flipper met 2-1 aan de leiding. Flipkens behaalde haar twee zeges wel jaren geleden, in het Duitse Hechingen in 2005 en een jaar later in het Franse Belfort. In het laatste duel tussen beide speelsters trok Siegemund vorig jaar in Luxemburg aan het langste eind.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier