Flipkens-Wickmayer in drie sets uitgeschakeld – ‘Hard gevochten’

Kirsten Flipkens en Yanina Wickmayer © BELGA

Kirsten Flipkens en Yanina Wickmayer hebben zich op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro tegen een sterk Spaans duo niet voor de kwartfinales van het dubbelspel kunnen plaatsen.

In de tweede ronde moesten de 30-jarige Antwerpse en de 26-jarige Vlaams-Brabantse in 1 uur en 48 minuten met 7-5, 2-6 en 6-2 het onderspit delven voor de Spaanse vierde reekshoofden Garbine Muguruza en Carla Suarez Navarro, de nummers vier en twaalf van de wereld in het enkelspel.

“We hebben er hard voor gevochten, hebben alles gegeven”, vertelde Yanina Wickmayer na afloop. “We spelen allebei een sterke match, maar het volstond net niet om van hen te winnen.” Wickmayer en Kirsten Flipkens gooiden alles in de strijd, maar moesten finaal het hoofd buigen. “Vanaf het begin hebben we de juiste dingen gedaan, heel agressief gespeeld, we waren stevig van achteruit, speelden goeie volleys”, ging Wickmayer verder. “Maar de Spanjaarden vormen een team dat heel vaak samen speelt, zij zijn iets beter op elkaar ingespeeld. Kirsten en ik hebben wel laten zien dat wij, hoewel we niet vaak samen spelen, wel goed samen kunnen dubbelen.”

“Jammer dat we al in de tweede ronde tegen hen spelen. Met een andere loting hadden we misschien een betere kans gehad. Maar ik denk niet dat we meer hadden kunnen geven, meer hadden kunnen doen. En dat is misschien wel het belangrijkste”.

Goffin blijft over

Om een plaats in de halve finales nemen Muguruza en Suarez Navarro het op tegen de Russinnen Ekaterina Makarova en Elena Vesnina, die het zevende reekshoofd vormen op het hardcourt in Brazilië. Makarova en Vesnina schakelden in de tweede ronde de Roemenen Andrea Mitu en Raluca Olaru in 1 uur en 17 minuten met 6-1 en 6-4 uit.

Eerder op de dag werd Kirsten Flipkens (WTA 61) met 6-4, 6-3 uitgeschakeld in de derde ronde van het individueel tornooi. Ze verloor van de Duitse Laura Siegemund (WTA 32). Yanina Wickmayer (WTA 36) ging er in dat tornooi in de eerste ronde uit.

David Goffin (ATP 13) is de enige resterende Belg in het tennistornooi.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier