Flipkens wint plaats op wereldranglijst

Kirsten Flipkens © BelgaImage

Kirsten Flipkens stijgt naar stek 24 op de wereldranglijst. Ze blijft daarmee Belgiës nummer 1 in het vrouwentennis.

Kirsten Flipkens stijgt een positie op de nieuwe wereldranking in het vrouwentennis. ‘Flipper’ is nu 24e. Yanina Wickmayer behoudt haar 54e plek. Alison Van Uytvanck, de derde Belgische in de top 100, zakt een plaats naar nummer 93.

Helemaal bovenin zijn er geen verschuivingen. De Amerikaanse Serena Williams leidt nog steeds met een ruime voorsprong op de Chinese Li Na (tweede) en de Roemeense Simona Halep (derde). Ana Ivanovic doet dankzij haar toernooizege op het gras van Birmingham een goede zaak. De Servische wipt van dertien naar elf. V

erliezend finaliste Barbora Zahlavova Strycova maakt de grootste sprong in de top 100. De Tsjechische, die Flipkens in Birmingham wipte in de kwartfinales, wint negentien plaatsen en is nummer 43.

Samenwerking tussen Malisse en Flipkens al voorbij?

Verschillende kranten berichtten tevens dat de samenwerking tussen Belgiës nummer 1 Kirsten Flipkens en haar coach Xavier Malisse zou beëindigd zijn. Begin vorige maand kondigde ‘Flipper’ in een tweet aan dat ze voortaan met Malisse zou gaan samenwerken. De West-Vlaming zette vorig jaar een punt zette achter zijn tenniscarrière.

Flipkens moest het vorige week in Birmingham zonder Malisse stellen en ook in Rosmalen, waar ze haar openingsmatch speelt, is hij er niet bij. “Omdat het uiteindelijk niet zo goed klikte als verwacht”, zegt Marino Flipkens, vader van Kirsten, in de kranten.