Frankrijk wint Davis Cup

Lucas Pouille © belga

Steve Darcis was niet opgewassen tegen het dominante spel van Lucas Pouille in het beslissende duel van de Davis Cup.

Steve Darcis (ATP 76) is er zondagavond niet in geslaagd de vijfde en laatste wedstrijd in de finale van de Davis Cup in het Stade Pierre Mauroy in Villeneuve d’Ascq (Rijsel) te winnen.

Darcis kon nooit een vuist maken tegen de Fransman Lucas Pouille (ATP 18) en verloor roemloos in drie sets (6-3, 6-1 en 6-0). Frankrijk pakt zijn tiende eindzege in de Davis Cup.

De partij begon niet goed voor Darcis. De Luikenaar moest meteen zijn eerste opslagspelletje prijsgeven en zag nadien Pouille solide die break vasthouden.

De Fransman serveerde na een halfuur de eerste set uit met 6-3. In de tweede set volgde een zelfde spelbeeld.

Darcis kon zijn eigen service dit keer zelfs maar één keer vasthouden en Pouille stoomde door naar 6-1 setwinst.

De derde en laatste set maakte de anticlimax alleen maar groter. Een duidelijk zoekende Darcis kon geen enkele game meer winnen en mocht met 6-0 afdruipen.

Pouille triomfeerde en bezorgde Frankrijk een tiende Davis Cup.

Na vrijdag, de eerste dag van de finale van de Davis Cup, stond het nog 1-1. Goffin en Tsonga wonnen hun enkelpartijen met overmacht tegen respectievelijk Lucas Pouille en Darcis.

Zaterdag klopten de thuisspelers Pierre-Hugues Herbert en Richard Gasquet in het dubbelspel Ruben Bemelmans en Joris De Loore, waardoor Frankrijk 2-1 voor stond.

David Goffin deed zondagnamiddag wat hij moest doen om België in de race te houden voor de finale. Goffin versloeg Tsonga in drie sets, waarna een beslissend duel moest worden uitgevochten.