Geen enkele Belgische man rechtstreeks op hoofdtabel Australian Open

© Belga

Er staat geen enkele Belgische tennisspeler rechtstreeks op de hoofdtabel van het enkelspel bij de mannen op de komende Australian Open.

Er staat geen enkele Belgische tennisspeler rechtstreeks op de hoofdtabel van het enkelspel bij de mannen op de komende Australian Open. Enkel de eerste 104 spelers op de ATP-ranking waren zeker van een rechtstreeks ticket voor die hoofdtabel van het eerste grandslamtoernooi van het jaar (13-26 januari).

Eerste Belg op de lijst is momenteel David Goffin, hij is 110e. De organisatie gaat ook nog acht wildcards uitdelen, daarnaast gaan er nog zestien tickets naar kwalificatiespelers. De kwalificaties in Melbourne worden van 8 tot 12 januari gespeeld, de loting voor de hoofdtabel vindt op 11 januari plaats.

In 2013 stonden met David Goffin, Xavier Malisse, Steve Darcis, Olivier Rochus, Maxime Authom en Ruben Bemelmans nog zes Belgen op de hoofdtabel. Authom en Bemelmans moesten wel eerst langs de

kwalificaties.

Bij de vrouwen staan er met Kirsten Flipkens (WTA 20) en Yanina Wickmayer (WTA 51) wel twee landgenotes rechtstreeks op de hoofdtabel. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier