Geen finale voor Flipkens in Auckland

© Belga

Kirsten Flipkens raakte in de halve finales niet voorbij Ana Ivanovic. Die laatste speelt de finale tegen Venus Williams.

Kirsten Flipkens (WTA-20) is er niet in geslaagd zich voor de finale van het met 250.000 dollar gedoteerd WTA-toernooi van Auckland te plaatsen. De 27-jarige Antwerpse, derde reekshoofd op het hardcourt in Nieuw-Zeeland, moest in 1 uur en 10 minuten met 6-0 en 7-6 het onderspit delven voor het Servische tweede reekshoofd Ana Ivanovic (WTA-16).

Ivanovic nam zo revanche voor de nederlaag die ze twintig dagen terug leed in de eerste editie van het Kim Clijsters Invitational. In het Sportpaleis van Antwerpen werd de 26-jarige Servische toen in een super tiebreak verslagen door Flipkens (3-6, 6-3, 10-7).

De Servische Ana Ivanovic (WTA 16) speelt in de finale van het WTA-toernooi in het Nieuw-Zeelandse Auckland tegen de Amerikaanse Venus Williams (WTA 47). Williams hoefde in de halve finales niet in actie te komen. Haar landgenote Jamie Hampton (WTA 28) gaf forfait met een heupblessure.

De 26-jarige Ivanovic won tot dusver elf WTA-toernooien. De teller van de 33-jarige Williams staat voorlopig op 44 toernooizeges. In de onderlinge duels leidt Williams met 8-1. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier