Geen halve finale voor David Goffin na zware nederlaag op Masters

David Goffin © Belga Image

David Goffin heeft zijn tweede wedstrijd op de ATP World Tour Finals in Londen verloren.

De Luikenaar, nummer acht op de ATP-ranking en maandag nog te sterk voor de Spaanse nummer één van de wereld Rafael Nadal, kreeg in de O2 Arena een pak slaag van de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP 6). Hij moest na één uur en veertien minuten in twee korte sets (6-0 en 6-2) de duimen leggen.

Na zijn zege tegen Nadal had Goffin woensdag de kans om zich te plaatsen voor de halve finales. Om dat te bereiken moest in twee sets afstand genomen worden van Dimitrov. Dat zat er echter nooit in. Het werd een zevende nederlaag in acht ontmoetingen met de Bulgaar. Enkel op het ATP-toernooi in Rotterdam dit jaar kon Goffin de bovenhand nemen.

Door zijn zege plaatst Dimitrov zich wel voor de halve finales. ‘Baby Federer’ won maandag ook al in drie sets van de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP 4).

Goffin speelt vrijdag voor zijn plaats in de halve eindstrijd, ook tegen Thiem.

Later op de middag treft Thiem in zijn tweede partij de Spanjaard Pablo Carreno Busta (ATP 10). Carreno Busta vervangt zijn landgenoot Rafael Nadal, die na de nederlaag tegen Goffin maandag forfait gaf voor de rest van het toernooi met een knieblessure.