Gillé en Vliegen verliezen dubbelduel, Frankrijk wint overbodige ontmoeting

Joran Vliegen

Sander Gillé (ATP dubbel 78) en Joran Vliegen (ATP dubbel 90) hebben zaterdag het afsluitende dubbelspel in de overbodige Davis Cup-confrontatie met Frankrijk verloren. Het was de derde partij in het derde groepsduel van de Belgische mannen in Hamburg. Gillé en Vliegen moesten na anderhalf uur tennis in twee sets (6-3 en 7-6 (8/6)) de duimen leggen voor de Fransen Nicolas Mahut (ATP dubbel 27) en Arthur Rinderknech (ATP dubbel 144). Frankrijk wint het duel zo met 2-1.

Eerder op de dag in Hamburg verloor Michael Geerts (ATP 268) het openingsduel van de confrontatie met Frankrijk in twee sets (6-3 en 6-3) van veteraan Richard Gasquet (ATP 79). David Goffin (ATP 62) bracht België vervolgens op gelijke hoogte met een zege in drie sets (6-3, 5-7 en 6-3) tegen Benjamin Bonzi (ATP 53).

Dinsdag verloren de Belgen hun eerste groepsduel met droge 3-0 cijfers van Australië. Vrijdag was thuisland Duitsland met 2-1 te sterk. De Belgen konden zich zo niet meer plaatsen voor de top 2 in hun groep. Ook Frankrijk was vooraf al uitgeschakeld. Australië en Duitsland spelen zondag om de groepswinst. Aan de eindfase van de Davis Cup namen zestien teams deel. De eerste twee van elke poule strijden van 22 tot 27 november in Malaga om de eindzege.

Vrijdag

Vrijdag klopte Goffin in de confrontatie met Duitsland ook al Oscar Otte (ATP 52) in drie sets (3-6, 7-6 (9/7) en 6-3). De Belgische nummer één zit zo intussen aan 28 Davis Cup-zeges in 32 duels.

Eerder op de dag in Hamburg verloor Michael Geerts (ATP 268) het openingsduel van de confrontatie met Frankrijk in twee sets (6-3 en 6-3) van veteraan Richard Gasquet (ATP 79).

Aan de eindfase van de Davis Cup namen zestien teams deel. De eerste twee van elke poule strijden van 22 tot 27 november in Malaga om de eindzege.