Goffin: ‘Ik weet dat ik moet bevestigen’

© BELGA

Steve Darcis en David Goffin moeten de Waalse tennishoop hoog houden. In Sport/Voetbalmagazine blikken ze alvast vooruit naar het tennisjaar 2013.

Steve Darcis en David Goffin moeten de Waalse tennishoop hoog houden. In Sport/Voetbalmagazine blikken ze alvast vooruit naar het tennisjaar 2013.
Nog een week en dan start het tennisjaar 2013 alweer op. De Belgische elite bereidt zich ijverig voor met de hoop op een constant, blessurevrij en positief seizoen.

De Belgen David Goffin (ATP 46) en Steve Darcis (ATP 93) bleven in tegenstelling tot vorig jaar in de koude, Belgische winter. “Het is een lang jaar geweest en we wilden nog wat tijd met onze families doorbrengen”, klonk het unisono.

Deze week vertrekt Goffin naar het Australische Brisbane voor zijn aanloop naar de Australian Open, gisteren al nam ook Darcis het vliegtuig naar Nouméa, op Nieuw-Caledonië. Mogelijk treffen ze elkaar een week later nog in het toernooi van Auckland en sowieso spelen ze samen het dubbelspel in Melbourne.

Een driedaagse stage in Spa en Durbuy vormde het ijkpunt van de fysieke opbouw voor de Franstalige toppers. Goffin, Darcis en jongelingen als Yannick Reuter en Julien Cagnina liepen, fietsten, voetbalden en reden op de quad de longen uit hun lijf.

“We hebben er ondertussen al wel wat korte tennissessies erop zitten, maar gaan daar nu de prioriteit van maken. Niettegenstaande de intensieve arbeid vind ik dat we al vrij goed in vorm zijn”, meende Darcis.

De meest ervaren Luikenaar van de twee – Darcis wordt volgend jaar 29 en voor het eerst papa – weet waarvoor hij werkt. “Ik wil vooral blessurevrij blijven. Dat is voor mij van primordiaal belang”, aldus Darcis. “Als ik erin slaag om veel matchen aaneen te rijgen in het begin van het jaar, dan zullen de resultaten wel volgen.”

Hetzelfde verhaal horen we bij Goffin. “Een goede start is belangrijk”, aldus het 22-jarige talent. “Daardoor zou ik al heel wat druk van mijn schouders kunnen houden. Maar goed, ik weet dat ik zal moeten bevestigen. Dat is eigen aan de job van een tennisspeler: elk jaar moet je je punten verdedigen.”

“Ik ga me geen doel qua klassement opleggen, om zo onnodige verwachtingen weg te houden. Ik wil vooral trachten mijn tennis te verbeteren, dan zullen de resultaten wel komen.” (FDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier