“Jennifer Capriati opgenomen na overdosis”

© EPA

De Amerikaanse voormalige tennisvedette Jennifer Capriati is zondag met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waarschijnlijk na het nemen van een overdosis.

Dat meldt showbizzsite tmz.com. Volgens haar vader gaat het intussen terug beter met Capriati.

Volgens tmz.com werd het voormalige nummer één van de wereld zondag afgevoerd nadat de hulpdiensten een oproep kregen vanuit een hotel in Riviera Beach in Florida. Ze werd naar een ziekenhuis in de buurt gebracht.

Problemen

Capriati, die ooit nog een relatie had met Xavier Malisse, won als 16-jarige goud op de Olympische Spelen van 1992 in Barcelona.

Een jaar later stopte ze met tennis en raakte ze verwikkeld in persoonlijke en juridische problemen: zo was ze betrokken bij winkeldiefstal en werd ze opgepakt voor bezit van marihuana.

Ze maakte in 1996 een comeback, en won in haar tweede carrière nog drie grand slams: tweemaal de Australian Open en éénmaal Roland Garros (na een finale tegen Kim Clijsters).

Capriati nam nooit officieel afscheid van het proftennis, maar werd door blessures aan de kant gehouden. Haar laatste match speelde zin 2004 in Philadelphia.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier