Joachim Gérard opnieuw in finale van Australian Open

Joachim Gérard © belga

Rolstoeltennisser Joachim Gérard (ITF 4) heeft zich maandag voor de tweede maal in zijn carrière geplaatst voor de finale van het enkelspel op de Australian Open.

De 32-jarige Brusselaar klopte in zijn halve finale na 2 uur en 50 minuten tennis de Brit Gordon Reid (ITF 7) in drie sets (4-6; 7-5; 6-3).

Gérard bewees eerder in vorm te zijn door de Melbourne Open te winnen, een voorbereidingstoernooi op het eerste grandslamtoernooi van het jaar.

In de finale treft Gérard de Brit Alfie Hewett (ITF 3), die eerder de Japanse nummer één van de wereld, Shingo Kunieda, versloeg in 2 sets (6-3; 6-4). In het dubbelspel speelt Gérard, die een duo vormt met de Australiër Ben Weekes, later maandag opnieuw tegen Stéphane Houdet, die hij zondag in de eerste ronde van het enkelspel opzijzette. De Fransman speelt samen met zijn landgenoot Nicolas Peifer.

Joachim Gérard bereikte in 2016 al eens de finale van het enkelspel in Melbourne. Hij verloor toen echter. In het dubbelspel won hij de trofee al twee keer.