Kim Clijsters moeiteloos naar tweede ronde US Open

© AFP

Limburgse is goed begonnen aan haar allerlaatste officiële toernooi.

Kim Clijsters (WTA 25) haalde het in de eerste ronde van de US Open in twee korte sets van de pas 16-jarige Amerikaanse kwalificatiespeelster Victoria Duval (WTA 562). Na amper 51 minuten stonden de 6-3 en 6-1 setstanden op het scorebord.

“Ik dacht er vooraf niet echt over na dat het mijn laatste keer zou kunnen zijn toen ik op de court stapte. Ik was vooral blij dat ik er kon staan en in zo’n omstandigheden kon spelen”, ze Clijsters na het duel. “Een avondwedstrijd is altijd speciaal. Het Arthur Ashe Stadium zat bijna vol, dus was het leuk om er te spelen. Toch was ik een beetje zenuwachtig. Voor Vicoria (Duval) was het ongetwijfeld een overweldigende ervaring. Ik denk dat ze tevreden zal zijn met de manier waarop ze speelde. Het deed me wat denken aan het duel dat ik als 16-jarig meisje op Wimbledon tegen mijn idool Steffi Graf mocht spelen. Deze wedstrijd bracht de nodige emoties en herinneringen met zich mee”.

In de tweede ronde neemt Clijsters het op tegen de Britse Laura Robson (WTA 89). Die schakelde de Amerikaanse Samantha Crawford (WTA 393) met 6-3 en 7-6 uit. Het wordt de eerste ontmoeting tussen Clijsters en de 18-jarige Robson.

De US Open is het laatste officiële toernooi voor de 29-jarige Clijsters. ‘Killing Kim’ won de US Open, het vierde en laatste grandslamtoernooi van het seizoen drie keer: in 2005, 2009 en 2010. In totaal won ze 41 WTA-toernooien. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier