Kim Clijsters moet passen voor Wimbledon

© EPA

Bij een val in haar wedstrijd in de tweede ronde van het WTA-toernooi in Rosmalen liep ze een enkelblessure op.

Kim Clijsters moet door een enkelblessure verstek geven voor Wimbledon, het derde grandslamtoernooi van het seizoen.

Clijsters moet enkele weken rusten, meldt haar managementbureau Golazo.

Enkelblessure
Clijsters verloor dinsdag in de tweede ronde van het WTA-toernooi in het Nederlandse Rosmalen met 7-6 (7/5) en 6-3 van de Italiaanse Romina Oprandi, het nummer 82 van de WTA-ranking.

Bij een val liep de 28-jarige Limburgse in die wedstrijd een blessure aan de rechterenkel op. Onderzoek bracht woensdag een kneuzing in haar rechterenkel en een inklemmingsletsel van de pees aan het licht.

“Het gaat dus om een nieuwe, weliswaar atypische blessure, die niets te maken heeft met het vorige enkelletsel en die ook niet kon tegengehouden worden door de tape rond Clijsters’ enkel”, aldus het persbericht van Golazo.

“Over ongeveer een maand zal Clijsters de trainingen terug kunnen beginnen opbouwen. Ze wil zich dan optimaal voorbereiden op de Amerikaanse toernooien later deze zomer, met als hoofddoel het US Open eind augustus.”

Roland Garros
Eerder dit seizoen stond Clijsters al anderhalve maand aan de kant met een schouder- en polsblessure, kwetsuren die ze eind maart tijdens het WTA-toernooi in Miami had opgelopen. Op het huwelijksfeest van haar neef blesseerde ze zich begin april ook nog eens aan de enkel.

Twee weken geleden maakte ze halsoverkop haar comeback op Roland Garros, maar toen was de Nederlandse Arantxa Rus in de tweede ronde te sterk. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier