Kim Clijsters start tegen Oprandi in Rosmalen

© Reuters

De 29-jarige Limburgse kan niet wachten om er voor de laatste keer stevig tegenaan te gaan. Na de US Open bergt ze haar tennisracket definitief op.

Kim Clijsters (WTA 50) viert na drie maanden afwezigheid haar comeback op het WTA-grastoernooi in het Nederlandse Rosmalen (225.000 dollar/18-23 juni) met een duel in de eerste ronde tegen de Zwitserse Romina Oprandi (WTA 69).

Kim is terugDe laatste en tevens ook de enige keer dat beide speelsters tegenover elkaar stonden, was vorig jaar in de tweede ronde in Rosmalen. Toen haalde de Zwitserse het in twee sets (7-6 (7/5) en 6-3) en kegelde ze Clijsters uit het toernooi. De Limburgse liep bij een val in die wedstrijd een enkelblessure op, waardoor ze forfait moest geven voor Wimbledon. Eind juli 2011 startte ze met de voorbereiding op de US Open, maar een buikspierblessure hield haar aan de kant op Flushing Meadows.

Ook dit seizoen blijft de 29-jarige Clijsters niet gespaard van blessureleed. Ze haalde nog de halve finale van de Australian Open, waarna ze door een enkelblessure een maand buiten strijd was. Op het toernooi van Miami liep ze dan weer een heupblessure op, waarna ze besloot een kruis te maken over haar gravelseizoen en te herbeginnen op het grastoernooi van Rosmalen.

Clijsters: ‘Oprandi wordt moeilijke opponente’

“Het wordt een lastige wedstrijd”, liet Clijsters zaterdag na afloop van de loting verstaan. “Oprandi speelt heel gevarieerd en zet veel druk op de tegenstandster. Voor mij wordt het de eerste wedstrijd in competitie sinds mijn blessure en dat is toch nog wat anders dan trainingen afwerken. Ik heb een deugddoende rustperiode achter de rug en ben goed gerecupereerd. Ook de trainingen verteerde ik goed”, aldus Clijsters.

De 29-jarige Limburgse kan niet wachten om er voor de laatste keer stevig tegenaan te gaan. Na de US Open bergt ze haar tennisracket definitief op. “Het was niet makkelijk om op tv naar Roland Garros te kijken. Maar nu wil ik vooral nog vooruitgang boeken. Ik wil mezelf altijd verbeteren en dat zal tot mijn laatste wedstrijd zo zijn.”

Dit seizoen heeft de afscheidnemende Clijsters nog drie hoofddoelen: Wimbledon (25 juni), de Olympische Spelen (vanaf 28 juli) en de US Open (27 augustus). (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier