Kim Clijsters uitgeschakeld in Marbella

© Epa

Clijsters geraakte niet door de tweede ronde tegen een Spaanse kwalifiicatiespeelster.

Tennisster Kim Clijsters (WTA 10) is verrassend uitgeschakeld op het WTA-toernooi van Marbella. In de tweede ronde moest ze met 5-7, 6-4 en 4-6 het hoofd buigen tegen de Spaanse kwalificatiespeelster Beatriz Garcia Vidagany (WTA 258).

Het was een spannende partij, met veel breaks aan beide kanten. Clijsters kwam in de eerste set vroeg op voorsprong, maar moest haar break voorsprong snel prijsgeven.

Bij 4-4 brak de Belgische opnieuw en mocht ze serveren voor de eerste set, maar ze verzuimde het af te maken op de belangrijke punten. De 21-jarige Vidagany ging erop en erover: 5-7.

In de tweede set begon Clijsters iets beter op te slaan, wat haar opnieuw een break voorsprong gaf. Bij 5-3 kon ze het weer niet uitserveren, maar dat deed ze vervolgens wel op de service van de Spaanse.

In een spannende derde set stokte de opslag aan beide kanten. Bij 5-4 mocht Vidagany het afmaken op haar eigen opslag. Het eerste matchpunt was direct het goede. Exit Clijsters dus na haar tweede lange partij in evenveel dagen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier