Kim Clijsters verzwikt enkel, redt vier matchpunten en wint thriller

© AFP

Titelverdedigster Kim Clijsters (WTA 14) heeft zich in Melbourne geplaatst voor de kwartfinales van de Australian Open. Ze won een thriller van een wedstrijd waarin ze haar enkel verzwikte en vier matchpunten wegwerkte.

Kim Clijsters zit nog steeds op koers om haar titel op de Australian Open te verlengen. In haar achtste finale knokte ze zich na een thriller voorbij de Chinese Na Li.

“Ik kan niet geloven dat ik heb gewonnen”, straalde de titelverdedigster, die op het einde van de tweede set vier matchballen redde. “Ik wist dat het een zware match zou worden, zowel fysiek als mentaal, maar dit had ik niet verwacht.”

Bij een 3-3 stand in de eerste set verzwikte Clijsters haar enkel. Ze had verzorging nodig en kreeg een tape aangemeten. Aan opgeven dacht ze nooit.

“Dit is mijn laatste keer op de Australian Open en dan wilde ik zeker niet opgeven. Ik ben blijven vechten voor elk punt. Ook dank aan iedereen voor de aanmoedigingen”, aldus Clijsters.

Kim Clijsters schakelde het Chinese vijfde reekshoofd Na Li (WTA 6) uit met 4-6, 7-6 (8/6) en 6-4. De wedstrijd duurde 2 uur en 23 minuten.

De wedstrijd tussen Clijsters en Li was een heruitgave van de finale van vorig jaar. Ook toen trok Clijsters aan het langste eind (3-6, 6-3, 6-3).

Nochtans zag het er in het begin niet rooskleurig uit voor Clijsters, die in de eerste set bij een 3-3 stand haar enkel verzwikte. Ze moest verzorgd worden en kreeg een tape om haar enkel. Li won de set uiteindelijk met 6-4.

In de tweede set waren beide vrouwen opnieuw erg aan elkaar gewaagd. Clijsters kon in de tiebreak vier matchpunten wegwerken en haalde het met 8-6.

In de beslissende derde set leek Clijsters na een vroege break op weg naar makkelijke winst. Ze kwam 5-1 voor maar Li knokte terug tot 5-4. Op haar eigen service maakte Clijsters het bij haar tweede

matchbal uit (6-4).

In de kwartfinales speelt Kim Clijsters, nummer 14 op de ranglijst,

tegen het Deense topreekshoofd Caroline Wozniacki of de Servische Jelena Jankovic (WTA 13). (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier