Kim Clijsters weer aan de winst

World Team Tennis - Kim Clijsters boekt eerste zege sinds comeback © belga

Op de World Team Tennis in het Amerikaanse White Sulphur Springs (West Virginia) heeft New York Empire vrijdag vlot met 25-17 gewonnen van Las Vegas Rollers. Kim Clijsters had daar een ruim aandeel in. De 37-jarige Limburgse won twee dubbelspelen en haar enkelspel.

Samen met de Tsjechische Kveta Peschke nam Clijsters met 5-2 de maat van de Puertoricaanse Monica Puig en de Australische Ajla Tomljanovic. Aan de zijde van de Amerikaan Jack Sock won ze het dubbel gemengd met 5-4. Dat tegen de Amerikaanse dubbelspecialist Mike Bryan, die eerst Puig en vervolgens Tomljanovic als partner had.

Clijsters kreeg daarna eventjes rust, maar werd in het enkelspel toch ingebracht toen haar Duitse teamgenote Sabine Lisicki 1-3 achter stond tegen Puig (WTA-90). Een slimme zet van coach Luke Jensen, zo bleek. Clijsters haalde de achterstand nog op en versloeg de olympische kampioene met 5-4.

Na vijf zeges en vier nederlagen zijn Clijsters en co voorlopig derde op negen teams. De top vier na veertien wedstrijden plaatst zich voor de play-offs.