Kim Clijsters zet een punt achter comeback

Kim Clijsters zet een punt achter haar tenniscomeback. Dat heeft de 38-jarige Limburgse dinsdag via de sociale media bekendgemaakt. Clijsters kondigde in september 2019 een nieuwe comeback aan, maar die kwam – door enkele blessures en de coronapandemie – nooit echt van de grond.

“Ik wil met jullie delen dat ik heb besloten niet langer officiële toernooien te spelen”, klinkt het op Instagram. “Ik kan niet wachten om te zien welke nieuwe avonturen mijn pad zullen kruisen. Dank aan iedereen die me de afgelopen twee jaar heeft gesteund.”

Clijsters verbaasde in september 2019 de gehele tenniswereld door volstrekt onverwacht een tweede tenniscomeback aan te kondigen, naar eigen zeggen omdat ze het gevoel miste om profspeelster te zijn. Haar officiële rentree maakte ze in Dubai in februari 2020, waar ze meteen verloor van de Spaanse Garbiñe Muguruza. Nadien zou ze het dat jaar ook nog proberen in Monterrey en de US Open, maar telkens was de eerste wedstrijd het eindstation. Vorig jaar speelde ze nog twee toernooien: Chicago en Indian Wells, waar ze ook telkens verloor. Haar laatste wedstrijd was in oktober vorig jaar op Indian Wells tegen de Tsjechische Katerina Siniakova.

De voormalige nummer één van de wereld won in totaal 41 WTA-titels, waaronder vier grandslams (US Open 2005, 2009 en 2010, Australian Open 2011) en drie keer de Masters. Twintig weken stond ze bovenaan de WTA-ranking. In mei 2007 – Clijsters is dan nog net geen 24 – zei ze de tennissport een eerste keer vaarwel op de Diamond Games in Antwerpen. Ze trouwde met basketter Brian Lynch en in februari 2008 werd met Jada haar eerste kindje geboren. Clijsters maakte in 2009 na twee jaar een eerste comeback en die bleek een schot in de roos. Ze won nog drie van haar vier grandslamtitels. Eind 2012 zegde ze het circuit opnieuw vaarwel.