Kirsten Flipkens is 24e reekshoofd

Kirsten Flipkens © BelgaImage

Kirsten Flipkens begint als 24e reekshoofd aan Wimbledon (23 juni – 6 juli), het derde grandslamtoernooi van het jaar.

Flipkens, ook nummer 24 op de wereldranglijst, haalde vorig jaar verrassend de halve finales in Wimbledon. Ze heeft dus een pak punten te verdedigen. Momenteel bereidt ‘Flipper’ zich voor op het toernooi van Rosmalen. Het Amerikaanse nummer 1 van de wereld Serena Williams, die vorig jaar sneuvelde in de achtste finales, is het topreekshoofd.

De andere reekshoofden zijn eveneens aangeduid op basis van hun ranking op 16 juni (maandag), met de Chinese Li Na op 2, de Roemeense Simona Halep op 3 en de Poolse Agnieszka Rawdanska op 4. De Russin Maria Sharapova is het vijfde reekshoofd. De Franse titelverdedigster Marion Bartoli zette inmiddels een punt achter haar carrière.

Bij de mannen wordt een specifiek systeem gebruikt om de reekshoofden aan te duiden. Met houdt er onder meer rekening met de prestaties op grastoernooien in de voorbije twee jaar. Daardoor is niet het Spaanse nummer 1 Rafael Nadal het topreekshoofd maar wel de Serviër Novak Djokovic (ATP 2). Nadal is als tweede geplaatst, de Britse titelverdediger Andy Murray (ATP 5) is het derde reekshoofd. Dan volgen de Zwitsers Roger Federer (ATP 4) en Stanislas Wawrinka (ATP 3).

Later deze week vindt de loting plaats in Londen. Vier Belgen staan op de hoofdtabel: Flipkens, Yanina Wickmayer (WTA 54), Alison Van Uytvanck (WTA 93) en David Goffin (ATP 104).