Kirsten Flipkens maakt reuzensprong op WTA-ranking

© Belga

Kirsten Flipkens heeft haar eerste WTA-titel beet. Ze maakt een sprong van 102 naar 69 op de WTA-ranking.

Kirsten Flipkens is dankzij haar toernooizege in het Canadese Québec van de 102e naar de 69e plaats gestegen op de WTA-ranking. Flipkens speelde een schitterend toernooi in Canada en pakte er haar allereerste WTA-titel uit haar carrière, wat haar zo maar even 268 WTA-punten opleverde.

Bloedklonters

“Wat een gevoel. Ik pak mijn eerste WTA-titel een week nadat mijn maatje (Kim Clijsters, nvdr) afscheid nam van het tennis”, twitterde Flipkens, die enkele maanden geleden zelfs niet meer in de top 200 stond. De Kempense sukkelde ook met bloedklonters in de kuit, waardoor even gevreesd werd voor haar carrière. Met haar toernooizege in Québec bewees ze echter dat ze opnieuw helemaal terug is.

Yanina Wickmayer

De 26-jarige Flipkens wordt zo de op één na hoogst geklasseerde landgenote, na Yanina Wickmayer. ‘Wicky’ wint één plaatsje en is 26e. Kim Clijsters, die op de US Open haar allerlaatste officiële toernooi speelde en met tennispernsioen ging, is uit de ranglijsten geschrapt. Tamaryn Hendler is 225e (-17), Alison Van Uytvanck 260e (+3).

In de top tien verandert er overigens niets. De Wit-Russische Victoria Azarenka behoudt als lijstaavoerder een comfortabele voorsprong op de Russin Maria Sharapova en de Poolse Agnieszka Radwanska. (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier