Kirsten Flipkens: ‘Speelstijl Marion Bartoli ligt mij niet’

© ImageGlobe

Kirsten Flipkens speelt tegen Marion Bartoli voor een plaats in de finale van Wimbledon. De Kempense (27) en de Française (28) staan voor het eerst tegenover elkaar op de WTA Tour.

Kirsten Flipkens blijft vriend en vijand verbazen op Wimbledon. In de kwartfinales schakelde ‘Flipper’ oud-winnares Petra Kvitova, achtste op de wereldranglijst, uit in drie sets.

‘Dit is een geweldige ervaring. Ik ben blij dat ik dit kan delen met mijn mama en papa’, vertelde een ontspannen Flipkens voor de camera van Sporza. ‘Van hieruit is het moeilijk in te schatten wat ik allemaal teweegbreng in België, maar ik kan er mij wel iets bij voorstellen.’

Niets te verliezen

Op haar weg naar de finale staat nu enkel nog Marion Bartoli. Flipkens: ‘Haar speelstijl is niet mijn favoriete stijl. Ze slaat alles tweehandig, keihard. Ze is ook meer ervaren, speelde hier al de finale (in 2007, nadat ze Justine Henin uitschakelde). Misschien geeft haar dat een mentaal voordeel.’

‘Anderzijds heb ik niet te verliezen. Ik ga 100 procent mijn best doen. Meer kan ik niet doen.’ Beide speelsters staan overigens voor het eerst tegenover elkaar op de WTA Tour.

Uit een peiling van Sportmagazine.be blijkt alvast dat een meerderheid van onze bezoekers gelooft in een goede afloop tegen Bartoli. Doe de poll. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier