Kirsten Flipkens strandt in halve finales Wimbledon

© ImageGlobe
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

Kirsten Flipkens is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van Wimbledon. In de halve finales was ze niet opgewassen tegen een beresterke Marion Bartoli.

Kirsten Flipkens heeft zich niet kunnen plaatsen voor de finale van Wimbledon. In de halve finales was ze niet opgewassen tegen een beresterke Marion Bartoli. Marion Bartoli klopte Kirsten Flipkens op Center Court in twee korte sets. De Française (28) gunde onze landgenote (27) niet meer dan drie spelletjes: 6-1 en 6-2 na amper 1 uur en 2 minuten tennissen.

In de finale neemt Bartoli het zaterdag op tegen de winnares van het duel tussen de Poolse Agnieszka Radwanska en de Duitse Sabine Lisicki. Geen van de drie won ooit een grand slam. Bartoli bereikte in 2007 al eens de finale van Wimbledon, maar verloor die van Venus Williams.

Revelatie

Kirsten Flipkens, nu nog 20e op de wereldranglijst, groeide uit tot dé revelatie van Wimbledon, ’s werelds meest prestigieuze tennistoernooi. De 27-jarige Kempense schakelde op het Londense gras achtereenvolgens Yulia Putintseva, Bojana Jovanovski, Vesna Dolonc, Flavia Penetta en Petra Kvitova uit en bereikte zo voor het eerst in haar carrière de halve finales van een grandslamtoernooi.

In die halve finale tegen Marion Bartoli leken de zenuwen echter hun tol te eisen. Flipkens eerste opslag, op gras een van haar sterkste wapens, draaide niet en ook met haar forehand sloeg ze tal van missers. Bartoli kwam in de eerste set meteen 2-0 voor en stoomde daarna door naar 6-1. Ook in de tweede set kon Flipkens geen vuist maken en bij 5-2 en 40-15 benutte Bartoli haar tweede matchbal.

WTA-ranking

Toch mag Flipkens terugblikken op een meer dan geslaagd parcours in Wimbledon. Ze kreeg na de halve finale ook veel lof van Bartoli: ‘Kirsten heeft het hier ongelofelijk goed gedaan. Ik wil haar daarvoor feliciteren. Het moet lastig zijn geweest met een blessure de halve finale van Wimbledon te moeten spelen. Ze verdient alle respect.’

Op de nieuwe wereldranglijst stijgt Flipkens maandag naar plaats 14 of 15.

Herlees hier de live blog over de match tussen Flipkens en Bartoli:

15.13 uur Marion Bartoli verslaat Kirsten Flipkens in twee sets (6-1 en 6-2) Marion Bartoli kreeg bij 40-0 drie matchballen, waarvan de tweede de goede was. Het sprookje van Kirsten Flipkens in Wimbledon eindigt dus in de halve finales. Onze landgenote was niet opgewassen tegen de beresterke Française. Bartoli speelt na 2007 voor de tweede keer de finale van het toernooi.

15.10 uur 5-2: Marion Bartoli gunt Kirsten Flipkens nog een spelletje, maar mag nu serveren voor de wedstrijd, die amper een uur bezig is.

15.05 uur – Bartoli breekt weer door de opslag van Flipkens Marion Bartoli breekt opnieuw door de opslag van Flipkens en komt op 5-1 in de tweede set.

15.01 uur – Bartoli slaat meteen terug Marion Bartoli maakt de break van Kirsten Flipkens meteen ongedaan. Ze komt nu op 4-1 en de opslag is aan haar. Flipkens heeft nu echt een mirakel nodig.

14.59 uur – Flipkens breekt: 3-1! Kirsten Flipkens slaagt erin een eerste break point te versieren en meteen ook te verzilveren. Ze gaat door de opslag van Marion Bartoli en komt terug tot 3-1.

14.56 uur De wedstrijd is hervat. Wil Kirsten Flipkens nog iets forceren, dan is het nu het moment. Maar Marion Bartoli wil deze game zo snel mogelijk achter de rug hebben, zo veel is duidelijk.

14.52 uur Kirsten Flipkens, die al enkele dagen met een blessure sukkelt, vraagt een medische time-out. Een dokter brengt momenteel extra ondersteuning aan haar knie aan.

14.50 uur De volgende break voor Bartoli is een feit: 3-0. De verliezende finaliste van 2007 maakt korte metten met Kirsten Flipkens, voor wie het nu zeer moeilijk wordt. Ze lijkt er ook zelf niet meer in te geloven. Het ziet ernaar uit dat haar sprookje in de halve finales eindigt.

#Bartoli breaks in the opening game of the second set for 6-1 1-0 v #Flipkens pic.twitter.com/Sz7DSkplS0

— Wimbledon (@Wimbledon) July 4, 2013

14.45 uur Bartoli op 2-0. Flipkens ervaart momenteel waar ze gisteren al voor waarschuwde: Marion Bartoli slaat alles keihard terug. Onze landgenote heeft voorlopig niets in de pap te brokken.

14.43 uur – Bartoli breekt meteen door Flipkens’ opslag

Het ziet er voorlopig niet naar uit dat de tweede set een ander verhaal brengt. Marion Bartoli breekt al in het eerste spelletje door de opslag van Kirsten Flipkens en serveert nu voor een 2-0 voorsprong.

14.38 uur – de eerste set gaat naar Marion Bartoli In een mum van tijd heeft Marion Bartoli de eerste set binnengehaald. Kirsten Flipkens kon amper één spelletje winnen: 6-1 werd het in amper 27 minuten. Hopelijk kan de Kempense net als tegen Kvitova het tij keren in de tweede set.

14.37 uur Zijn het de zenuwen die Kirsten Flipkens parten beginnen te spelen? In deze eerste set kan ze geen vuist maken tegen Marion Bartoli. De Française, nummer 15 van de wereld, serveert nu voor de eerste set.

14.34 uurBartoli breekt weer door de opslag van Flipkens Marion Bartoli slaagt er opnieuw in door de opslag van Kirsten Flipkens te breken: 5-1. De eerste set lijkt een verloren zaak voor onze landgenote. Ook tegen Kvitova verloor Flipkens de eerste set, maar het vervolg is bekend. Nog geen reden tot paniek dus.

14.31 uur Bartoli 4-1 Flipkens. De Française staat zeer sterk te tennissen, terwijl Flipkens nog wat onzeker lijkt.

14.27 uur De eerste game is een feit voor Kirsten Flipkens, eindelijk is de 0 van het scorebord. 3-1 en hopelijk een boost van vertrouwen voor ‘Flipper’.

14.22 uur Kirsten Flipkens is nog steeds op zoek naar een eerste spelletje. Marion Bartoli wint haar eigen opslagspel en staat zo snel op een 3-0 voorsprong.

14.16 uur – Bartoli breekt meteen door Flipkens’ opslag

Het wordt meteen 2-0 voor Marion Bartoli: de Française breekt door de opslag van Kirsten Flipkens. Intussen heeft Wimbledon al een foto van beide speelsters op het veld getwitterd:

#Bartoli and #Flipkens on court and about to start their #Wimbledon semifinal. pic.twitter.com/GlELQLgCee

— Wimbledon (@Wimbledon) July 4, 2013

14.13 uur Bartoli faalt niet op haar eigen opslag en wint het eerste spelletje: 1-0. In een vooruitblik naar dit duel zei Kirsten Flipkens gisteren al dat de speelstijl van de Française haar niet echt ligt. ‘Anderzijds heb ik niets te verliezen. Ik ga 100 procent mijn best doen. Meer kan ik niet.’

14.10 uur Ze zijn eraan begonnen. Marion Bartoli mag als eerste serveren.

14.00 uur Kirsten Flipkens en Marion Bartoli zijn zopas de kleedkamers uitgekomen en beginnen nu aan de opwarming voor hun halvefinalematch. Meer dan 60 procent van de bijna 500 deelnemers aan de poll op onze website gelooft dat onze 27-jarige landgenote zich zal plaatsen voor de finale.

13.58 uur De winnaar van het duel speelt de finale tegen Agnieszka Radwanska of Sabine Lisicki. Die wedstrijd wordt meteen na die tussen Flipkens en Bartoli afgewerkt.

13.55 uur Welkom bij deze liveblog over de wedstrijd tussen Kirsten Flipkens en Marion Bartoli in de halve finales van Wimbledon. Het is nu wachten tot beide speelsters op het gras verschijnen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier