Marion Bartoli wint finale Wimbledon na eenvoudige tweesetter

© Belga

De Franse Marion Bartoli heeft Wibledon gewonnen. In de finale versloeg ze de Duitse Sabine Lisicki met 6-1 en 6-4.

De Franse Marion Bartoli (WTA 15) heeft Wimbledon gewonnen. In de finale was ze na 1 uur en 21 minuten in twee sets met 6-1 en 6-4 te sterk voor de Duitse Sabine Lisicki (WTA 24). Bartoli is de eerste Franse winnares van Wimbledon sinds Amélie Mauresmo in 2006.

De 23-jarige Lisicki, die gecoacht wordt door Wim Fissette en in de achtste finales al topreekshoofd Serena Williams uit het toernooi kegelde, stond voor het eerst in de finale op Wimbledon, maar begon vol vertrouwen. De Duitse ging in het eerste spelletje dan ook meteen door de opslag van Bartoli. De Française herstelde echter het evenwicht en realiseerde drie breaks, om dominant de eerste set met 6-1 binnen te halen.

De 28-jarige Bartoli, die in de halve finales Kirsten Flipkens (WTA 20) uitschakelde, ging in de tweede set op Centre Court door op haar elan. Ze toonde zich de meest agressieve van de twee hardhitters en stoomde door naar een 5-2 voorsprong. Lisicki liet zich echter niet kennen, brak terug naar 5-3 en behield haar opslag (5-4). Maar dan vond Bartoli het welletjes en maakte het met 6-4 af op haar eigen opslag.

Bartoli, in 2007 al eens verliezend finaliste op Wimbledon, klimt door haar zege naar de zevende plaats op de WTA-ranglijst, Lisicki wordt dankzij haar finaleplaats 18e. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier