Mertens kijkt uit naar nieuwe dubbelfinale: “Alles geven”

© belga

Elise Mertens plaatste zich vrijdag aan de zijde van de Chinese Shuai Zhang voor de finale van het dubbelspel op Wimbledon, het derde grandslamtoernooi van het seizoen. Mertens versloeg in de halve finales op het Londense gras de Amerikaanse tandem Danielle Collins/Desirae Krawczyk in drie sets: 6-2, 3-6 en 6-3. De partij duurde 1 uur en 44 minuten. “Ik ben erg enthousiast om hier weer in een finale te staan”, reageerde de Limburgse.

De 26-jarige Mertens won het dubbeltoernooi vorig jaar samen met de Taiwanese Hsieh Su-wei. Nu kan ze haar titel verlengen. “Het is een kans om te koesteren. Ik herinner me dat we vorig jaar twee matchpunten moesten redden voordat we met 9-7 wonnen in de derde set, na een geweldige strijd van meer dan drie uur. Ik hoop dat het deze keer wat korter zal zijn”, glimlachte Mertens.

In de finale wachten de Tsjechische tweede reekshoofden Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova, die in de halve finales de Oekraïense Lyudmyla Kichenok en Letse Jelena Ostapenko versloegen in tweemaal 6-2. “Het gebeurt niet elke dag dat je de kans krijgt om op het Centre Court te spelen op Wimbledon. Het gebeurt maar een paar keer in een mensenleven”, vervolgde Mertens. “Dus we gaan alles geven.”