Nadal-killer Steve Darcis geeft forfait op Wimbledon

© Image Globe
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

Serieuze domper op de feestvreugde voor Steve Darcis. De Belg wordt na zijn stuntzege tegen Rafael Nadal door een schouderblessure gedwongen om forfait te geven voor de tweede ronde.

Serieuze domper op de feestvreugde voor Steve Darcis. De Belg wordt na zijn stuntzege tegen Rafael Nadal door een schouderblessure gedwongen om forfait te geven voor de tweede ronde. Darcis spreekt van ‘de moeilijkste beslissing die hij in zijn carrière heeft moeten nemen.’ Steve Darcis (29) liep tijdens zijn fantastische overwinning tegen tweevoudig Wimbledonwinnaar Rafael Nadal in de eerste ronde een schouderblessure op als gevolg van een val. Normaal zou hij het vandaag in de tweede ronde opnemen tegen de Pool Lukas Kubot, maar tijdens de opwarming kon Darcis amper zijn arm bewegen.

Hij besprek zijn speelkansen nog met een arts en een kinesist, maar de Internationale Tennisfederatie bevestigde intussen op Twitter dat onze landgenoot besliste om uit het toernooi te stappen:

BREAKING NEWS: Steve Darcis has withdrawn from his second round match at #Wimbledon against Lukasz Kubot with a right shoulder injury

— ITF (@ITF_Tennis) June 26, 2013

Mooiste zege

Meteen na de bekendmaking van het nieuws tweette Steve Darcis: ‘De handdoek moeten gooien na mijn eerdere zege tegen ‘Rafa’ was de zwaarste beslissing in mijn carrière’.

Steve Darcis, die al jaren meedraait in het mannencircuit, boekte maandag immers de mooiste zege uit zijn carrière. In zijn eersterondepartij op Wimbledon klopte hij niemand minder dan Rafael Nadal in drie slechts sets: 7-6 (7/4), 7-6 (10/8) en 6-4. Voor Nadal, die al 22 wedstrijden op rij ongeslagen was, was het de allereerste keer dat hij in de eerste ronde van een grandslamtoernooi verloor.

Eén Belg

Door de opgave van Steve Darcis is Kristen Flipkens de enige landgenoot die nog actief is in het enkelspel op Wimbledon. Zij neemt het later vandaag op tegen de Servische Bojana Jovanovski.

Olivier Rochus, Xavier Malisse, David Goffin en Yanina Wickmayer sneuvelden in Londen in de eerste ronde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier