Optima Open in Knokke-Heist: op de foto met Pete Sampras

Pete Sampras, ondertussen iets minder snel, maar nog altijd gedreven. © BELGAIMAGE
Jonas Creteur
Jonas Creteur Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Van vrijdag tot en met zondag vindt in de Royal Zoute Tennis Club in Knokke-Heist de zesde Optima Open plaats. Met als absolute blikvanger ‘Pistol’ Pete Sampras.

Zoals de voorbije edities, met onder meer Björn Borg, John McEnroe en Kim Clijsters als blikvangers, kunnen de organisatoren in Knokke-Heist weer uitpakken met een topaffiche. Deze keer getopt door de Amerikaan Pete Sampras, veertienvoudig grandslamwinnaar en een van de beste spelers ooit. Pistol Pete kruist in een officieel minitoernooi – er zijn punten te verdienen voor de Champions Tourranking – eerst de degens met de Zweed Thomas Enqvist, en in een eventuele finale met ‘onze’ Xavier Malisse of de Oostenrijkse ex-Roland Garroswinnaar Thomas Muster. Daarnaast kan het publiek ook genieten van (gemengde) dubbel/exhibitiewedstrijden, met Belgische tennisiconen Sabine Appelmans en Dominique Monami, en vaste klanten in Knokke-Heist als Yannick Noah, Henri Leconte, Mansour Bahrami en Pat Cash.

Dat die elk jaar terugkeren, is geen toeval, zegt Jan De Paepe, directeur van hoofdsponsor Optima, in Sport/Voetbalmagazine. “De voorbije jaren hebben wij een heel goeie reputatie opgebouwd: perfecte organisatie van 120 medewerkers, een vlekkeloze ontvangst van de spelers in viersterrenhotel La Reserve, een losse, ontspannen sfeer in een schitterende locatie bij de zee, leuke nevenactiviteiten met onder meer een players party, waar Yannick Noah zich altijd muzikaal uitleeft…”

Op de foto

Ook bij het publiek viel en valt de Optima Open elke keer in de smaak. De Paepe: “De laatste edities waren bijna telkens uitverkocht, onze vippakketten zelfs helemaal – dit jaar hebben we die formules dan ook uitgebreid. Kampioenen als Noah, Borg, McEnroe en Sampras wekken immers nog altijd heel wat emoties los bij dertigers, veertigers en vijftigers die met die kampioenen zijn opgegroeid. Bovendien zijn ze heel bereikbaar. Op grandslams worden de toppers tegenwoordig hermetisch afgeschermd, maar hier kun je zonder problemen op de foto met Sampras en co. Ze doen dat met plezier. En ze tennissen dan wel minder snel dan vroeger, aan gedrevenheid hebben ze nauwelijks ingeboet. In de dubbelpartijen weten mannen als Noah, Leconte en Bahrami dan weer perfect hoe ze de show moeten verzorgen. Spektakel en drie topdagen gegarandeerd dus.”

Programma

Vrijdag 14/08: 14.30 uur enkel Malisse – Enqvist, gevolgd door dubbel Noah/Appelmans – Bahrami/Monami en enkel Leconte – Muster.

Zaterdag 15/08: 14.30 uur Sampras – Enqvist, gevolgd door dubbel Noah/Bahrami – Leconte/Cash en enkel Malisse – Muster.

Zondag 16/08: 14.30 uur finale enkel, gevolgd door dubbel Noah/Bahrami – Leconte/Cash en kleine finale enkel.

Tickets (van 30 tot 40 euro) zijn nog te verkrijgen op www.optimaopen.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier