Radwanska overklast Wickmayer

© Belga

Roland Garros 2011 zal niet de geschiedenis ingaan als triomtocht voor de dames in het enkelspel. Clijsters overleefde de tweede ronde niet. Wickmayer ligt er nu ook uit in de derde ronde.

Yanina Wickmayer (WTA 22) is er zaterdag in Parijs niet in geslaagd zich te plaatsen voor de achtste finales van Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van het seizoen. De 21-jarige Wickmayer moest in de derde ronde haar meerdere erkennen in de als twaalfde geplaatste Poolse Agnieszka Radwanska (WTA 13). Na 1 uur en 17 minuten werd het 6-4 en 6-4.

In de eerste set waren beide speelsters aan mekaar gewaagd. Uiteindelijk had de 22-jarige Poolse aan één break voldoende om de set naar zich toe te trekken. In de tweede set ging Radwanska door op haar elan. Ze brak meteen door de opslag van onze landgenote. In het zesde spelletje deed Wicky echter hetzelfde, maar ook Radwanska lukte meteen een nieuwe break. Wickmayer bleef knokken, maar moest toch het onderspit delven.

Geen Belgen meer in enkelspel

In de onderlinge confrontaties tussen beide speelsters staat het nu 1-1. Wickmayer won hun enige onderling duel tot nu toe. In de Fed Cup was ze vorig jaar in drie sets (1-6, 7/6 (8/6) en 7-5) te sterk voor de Poolse. Zo sneuvelt Wickmayer, die net voor de start van Roland Garros nog een rugblessure opliep, net als vorig jaar in de derde ronde van het enkelspel. Er zijn nu geen Belgen meer actief in het enkelspel op het Parijse gravel. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier