Rafael Nadal: “Een van de mooiste”

© Reuters

Ondanks zijn zege op Roland Garros ziet Nadal zijn voorsprong op eerste achtervolger Novak Djokovic op de ATP-ranking wel gevoelig slinken.

Rafael Nadal won zondag voor de zesde keer Roland Garros, een evenaring van het record van de Zweed Björn Borg. “Dit is een van de mooiste, omdat ik echt diep moest gaan,” reageerde de Spanjaard na zijn overwinning. Nadal: “Ik was het toernooi met weinig vertrouwen begonnen. Vier keer van Djokovic verliezen gaat in de kleren zitten. Maar ik ben blijven vechten en heb mijn beste niveau teruggevonden, precies op het ogenblik dat het nodig was. Dat geeft een grote voldoening, na het toernooi zo slecht gestart te zijn.”

“Roland-Garros blijft voor mij het belangrijkste toernooi van het jaar, gewoon omdat ik hier de beste kans heb om te winnen. En als ik hier win, is mijn seizoen geslaagd en is de druk elders minder groot. Nu volgt Queens en dan Wimbledon. Ook op gras heb ik al succes gehad, maar het blijft toch een hele aanpassing.”

Voorsprong slinkt Ondanks zijn zege op Roland Garros ziet Nadal zijn voorsprong op eerste achtervolger Novak Djokovic op de ATP-ranking wel gevoelig slinken. De Serviër telt nog amper 45 punten achterstand.

De Zwitser Roger Federer, verliezend finalist in Parijs, blijft op ruime afstand van het kopduo derde. Ook de Brit Andy Murray (vierde) en de Zweed Robin Söderling (vijfde) behouden hun positie. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier