Roland Garros: Elise Mertens recht rug na setverlies en staat in derde ronde

© Belga Image

Makkelijk was het niet, maar Elise Mertens (WTA 15) houdt als laatste overgebleven Belg in het enkelspel de eer hoog en staat in de derde ronde van het grandslamtoernooi van Roland Garros. De Limburgse, het veertiende reekshoofd in Parijs, won in drie sets van de Kazachse Zarina Diyas (WTA 93) met 4-6, 6-2 en 6-4.

Mertens ziet nu een duel met de Griekse Maria Sakkari (WTA 18) tegemoet in de derde ronde. Zij haalde het eerder op de dag van de Italiaanse Jasmine Paolini (WTA 91) met 6-2 en 6-3. Als Mertens tevens Sakkari weet te verslaan, evenaart ze haar beste prestatie ooit in de Franse hoofdstad. In 2018 haalde ze er namelijk de vierde ronde.

Naast het enkelspel is de beste Belgische tennisster ook actief in het dubbelspel. Samen met de Taiwanese Su-Wei Hsieh vormt ze het eerste reekshoofd. Op woensdag gingen ze eenvoudig door naar de tweede ronde, ten koste van de Franse wildcards Elsa Jacquemot en Elixane Lechemia, met 6-2 en 6-3. De Amerikaanse Amanda Anisimova en de Russin Anastasia Potapova zijn hun volgende dubbeltegenstanders.