Rosmalen: Wickmayer raakt niet voorbij Gavrilova

© Reuters

Yanina Wickmayer heeft zich niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde van het grastornooi in Rosmalen. Gavrilova maakte in 2 korte sets brandhout van de Belgische.

Yanina Wickmayer (WTA 37) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde van het WTA-grastoernooi in het Nederlandse Rosmalen (220.000 dollar).

De 22-jarige Vlaams-Brabantse ging in de openingsronde in twee korte sets meteen onderuit tegen de vier jaar jongere Russin Daria Gavrilova, de nummer 273 van de wereld: 6-1 en 6-2 na amper 48 minuten. ‘Wicky’ werkte het voorbije weekend nog de finale in het Oostenrijkse Bad Gastein af en die wedstrijd zat twee dagen later duidelijk nog in de benen.

In de tweede ronde neemt Gavrilova het op tegen Kirsten Flipkens (WTA 251). Die zorgde maandag voor de verrassing door in de openingsronde het Australische eerste reekshoofd Samantha Stosur (WTA 5) in twee sets huiswaarts te sturen.

Voor Gavrilova en Flipkens wordt het de eerste onderlinge confrontatie op een WTA-toernooi.

Wickmayer: ‘Ik heb dit seizoen nog niet veel op gras gespeeld’

Yanina Wickmayer was teleurgesteld na haar nederlaag tegen de Russische kwalificatiespeelster Daria Gavrilova (WTA 273) in de eerste ronde op het WTA-grastoernooi in het Nederlandse Rosmalen (220.000 dollar). “Ik heb dit seizoen nog niet veel op gras gespeeld en ben dus niet goed voorbereid”, luidde de eerlijke verklaring van de 22-jarige Vlaams-Brabantse.

“Ik moet deze nederlaag gewoon aanvaarden. Ik heb nog een week om me klaar te stomen voor Wimbledon en ga optimaal van de vrijgekomen tijd gebruikmaken.” In het verleden bewees ‘Wicky’ echter aardig uit de voeten te kunnen op gras. Op Wimbledon stootte ze vorig jaar door tot de achtste finales, daarin bleek de latere toernooiwinnares Petra Kvitova in twee sets (6-0 en 6-2) te sterk.

In Rosmalen is een finaleplaats tot nu toe haar beste resultaat. In 2009 hield de Thaise Tamarine Tanasugarn haar in twee sets (6-3 en 7-5) van de titel. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier