Serena Williams mist kalender Grand Slam na nederlaag tegen Vinci (WTA 43)

Roberta Vinci © USA Today Sports

De Italiaanse Roberta Vinci heeft in de halve finales van de US Open topfavoriet Serena Williams in drie sets verslagen. Daardoor mist Williams een van de grote doelen in haar carrière: een Grand Slam binnen het kalenderjaar.

De vrouwenfinale van de US Open wordt een Italiaans onderonsje nadat eerst de 33-jarige Flavia Pennetta (WTA 26) vrij makkelijk had gewonnen van de Roemeense nummer 2 Simona Halep: 6-1 en 6-3.

Het hoofdduel zette de 32-jarige Roberta Vinci (WTA 43) tegen de nummer 1 van de wereld Serena Williams. Vinci was op de US Open nooit verder geraakt dan de kwartfinale en stond voor het eerst in de halve finale van een Slam.

Williams, 33 intussen, leek in eerste instantie haar favorietenrol waar te maken, met duidelijke winst in de eerste set: 2-6. Maar met twee keer 6-4 vocht Vinci terug. Williams zei naderhand dat Vnci de partij van haar leven gespeeld had.

Graf

Williams, die de afgelopen drie edities van de US Open won, had de eerste drie Grand Slam-tornooien van het jaar gewonnen en leek op weg naar de Grand Slam binnen het kalenderjaar – een van de weinige dingen die ze nog niet op haar palmares heeft.

Steffi Graf blijft dus de laatste vrouw die dat huzarenstukje lukte. In 1988 schreef de Duitse alle Grand Slamtornooien op haar naam.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier