Serena Williams verliest van Tomljanovic in derde ronde van haar mogelijk laatste toernooi

Serena Williams na haar verlies in de derde ronde van de US Open tegen Ajla Tomljanovic van Australië tijdens op 2 september 2022.

Serena Williams is vrijdag in de derde ronde van de US Open verslagen door de Australische Ajla Tomljanovic (WTA-46) met 7-5, 6-7 (4/7) en 6-1. De US Open zou het laatste tennistoernooi voor Williams kunnen zijn.

De Amerikaanse, die op 26 september 41 jaar wordt, kondigde begin augustus aan dat ze binnenkort de competitie achter zich laat, zonder te verduidelijken wanneer of waar.

Of het ook definitief haar laatste tenniswedstrijd ooit is, houdt ze vrijdag in het midden. Op de vraag of ze haar pensioen mogelijk uitstelt, zegt Williams: “Nee, maar je weet het nooit zeker.”

Na afloop van de wedstrijd bedankte Williams haar vader, moeder en haar zus Venus. “Er zou geen Serena zijn als er geen Venus was”, zei de tennisster. “Het was een leuke rit.” US Open plaatste een foto met “dankjewel Serena” op Twitter en het bijschrift “woorden kunnen niet omschrijven wat Serena voor ons allemaal betekend heeft”.

Williams heeft 23 Grand Slams op haar palmares. Het US Open won Williams zes keer: in 1999, 2002, 2008, 2012, 2013 en 2014. In totaal heeft ze 73 WTA-titels op haar palmares.