Twee op vijf voor de Belgen op Roland Garros

© Belga

Op de derde dag van Roland Garros hebben de Belgen hun goede start niet kunnen bevestigen. Xavier Malisse, Kirsten Flipkens en Steve Darcis werden naar huis gestuurd. Henin en Wickmayer stoten wel door naar de derde ronde.

Henin (WTA 23) zal het niet opnemen tegen Flipkens in de derde ronde. Nochtans had de ex-winnares er alles aan gedaan om dat mogelijk te maken. Klara Zakopalova (WTA 73) begon agressief aan de match, en hield dat tempo ook aan, maar tegen de fijne en doordachte klasse van Henin kon de Tsjechische niet op.

Het bleef spannend tot op het laatste game en pas toen onze landgenote een tweede keer kon breaken was het beslist, 6-3. De regen beval beide dames een dag later terug te komen maar veel veranderde dat niet. Met 6-3 verwierf Henin haar ticket voor de derde ronde.

Wickmayer (WTA 16) kon haar partij tegen de Oostenrijkse Sybille Bammer (55) ook winnen. De eerste set ging met een moeizame 6-4 naar de Belgische, maar Bammer gaf zich niet zomaar gewonnen.

In een sterke tweede set speelde ze op een hoog niveau met een zware 1-6 tot gevolg. Wickmayer zag haar kansen op de derde ronde slinken en ook in een spannende derde set kon ze pas helemaal op het einde het laken naar zich toetrekken: 7-5. Samen met Henin is ze zo onze laatste hoop op Frans eremetaal.

Kirsten Flipkens (WTA 71) was de derde Belgische vrouw die nog aanspraak maakte op de derde ronde. Daarvoor moest ze wel eerst Maria Sjarapova (WTA 13) verslaan. De Russische bewees waarom ze bijna bij de top tien van het vrouwentennis aansluit. Met twee keer 6-3 kon Sjarapova de Belgische zowel voor als na de regenpauze de baas.

Steve Darcis (WTA 106) was niet opgewassen tegen de Spanjaard Nicolas Almagro. Onze landgenoot kreeg een droge 6-3; 6-0 en 7-5 van de nummer 21 te verwerken.

Ook Xavier Malisse (WTA 84) kon het sterke spel van David Ferrer (WTA 11) niet breken. Zoals elke Spanjaard voelt hij zich ook het best op gravel. Daarbij gaf Malisse in de derde set op bij een 0-2 stand voor Ferrer. De eerste twee sets eindigden op 6-2 en 6-2.

(Gauthier Vervaeke)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier