Wereldrecord: al bijna 31.000 tickets voor Clijsters-Henin

© Belga

De tenniswedstrijd tussen Kim Clijsters en Justine Henin, op 8 juli in het Koning Boudewijnstadion, levert zeker een wereldrecord op. Op een maand van het evenement zijn al 30.870 tickets de deur uit voor de ‘BNP Paribas Fortis Best of Belgium’.

Dat maakte de organisatie dinsdag bekend op een persconferentie.

Het wereldrecord van de drukst bijgewoonde tennismatch ooit staat nu nog op 30.472 toeschouwers, tijdens de wedstrijd tussen Billie Jean King en Bobby Riggs in 1973 in Houston.

Live

In totaal zijn er 37.000 plaatsen beschikbaar voor de wedstrijd, die op hardcourt zal gespeeld worden en zal te zien zijn in 160 landen (live op RTL-TVI en VTM). .

Als een van de twee speelsters zich blesseert voor de wedstrijd, zullen de organisatoren op het laatste moment beslissen over een

alternatief. “Dat wordt in elk geval een Belgisch alternatief, zoals Yanina Wickmayer of Kirsten Flipkens,” aldus organisator Bob Verbeeck.

EU-voorzitterHet duel Clijsters-Henin kadert in het voorzitterschap van de EU, dat België vanaf 1 juli op zich neemt.

Een hele resem Belgische muzikanten zorgt voor twee muzikale intermezzo’s van ongeveer een half uur.

Na het eerste concert vindt de openingsceremonie plaats met een overzicht van de grootste Belgische sportmomenten. Dan nemen Kim Clijsters en Justine Henin het tegen elkaar op.

Als afsluiter staat het tweede concertdeel geprogrammeerd en een spectaculair vuurwerk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier