Wickmayer en Flipkens staan in 2e ronde Australian Open

© AFP

De Belgische tennismeisjes Yanina Wickmayer en Kirsten Flipkens slaagden er alletwee in hun eerste wedstrijd op de Australian Open te winnen.

Yanina Wickmayer (WTA 63) heeft zich verzekerd van een ticket voor de tweede ronde van de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het seizoen. De Belgische nummer twee nam in de eerste ronde in Melbourne in twee sets de maat van de Duitse Dinah Pfizenmaier (WTA 92). Na 1 uur en 50 minuten stonden de 7-6 (7/5) en 6-3 setstanden op het scorebord.

In set één stond ‘Wicky’ bijna voortdurend op achterstand. Toen Pfizenmaier bij een 5-4 voorsprong voor setwinst mocht serveren, brak Wickmayer echter door de opslag van de Duitse. De eerste set eindigde uiteindelijk op een tiebreak, die Wickmayer won: 7-6 (7/5) setwinst na ruim een uur spelen. In de tweede manche ging het een pak vlotter voor onze landgenote. Ze kwam al snel een break voor en haalde het uiteindelijk met 6-3.

In de tweede ronde botst Wickmayer op de Amerikaanse Alison Riske (WTA 53), die het verrassend haalde van de als 23e geplaatste Russische Elena Vesnina (WTA 28). Het werd tweemaal 6-2. Het wordt al de vijfde onderlinge confrontatie tussen de 24-jarige Wickmayer en de één jaar jongere Amerikaanse, de stand is 2-2.

Geen tweede ronde voor Alison Van Uytvanck

Eerder op de dag plaatste ook achttiende reekshoofd Kirsten Flipkens (WTA 19) zich voor de tweede ronde, zij klopte de Britse Laura Robson (WTA 48) in twee korte sets (6-3 en 6-0). Debutante Alison Van Uytvanck (WTA 110) redde het net niet tegen de Française Virginie Razzano (WTA 100): twee keer 7-6 (7/3). (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier