Wickmayer en Goffin overleven eerste ronde Wimbledon niet

© Belga

Yanina Wickmayer heeft zich niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde in Wimbledon. Ook David Goffin faalde in de eerste ronde.

Yanina Wickmayer (WTA 40) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde van Wimbledon.

‘Wicky’ ging in de eerste ronde na 2 uur en 3 minuten in drie sets onderuit tegen de Servische Vesna Dolonc (WTA 97). De setstanden waren 3-6, 6-2 en 6-4. Het was het eerste duel tussen de twee 23-jarigen.

Wickmayer, die een derde ronde verdedigde in Londen, bereikte vorige week nog de halve finales op het grastoernooi van Eastbourne.

Toch bleek ze niet opgewassen tegen Dolonc. De Servische neemt het in haar tweede partij op tegen de Britse Johanna Konta (WTA 137) of de Servische Jelena Jankovic (WTA 14).

Goffin kan niet stunten tegen Tsonga

Ook David Goffin is er in Londen niet in geslaagd de tweede ronde van Wimbledon te bereiken. De 22-jarige Luikenaar moest in de eerste ronde van het derde grandslamtoernooi van het seizoen buigen voor het zesde reekshoofd Jo-Wilfried Tsonga (ATP 7). De Fransman haalde het na 1u54 met 7-6 (7/4), 6-4 en 6-3.

In hun eerste onderlinge ontmoeting hielden Goffin en Tsonga mekaar in evenwicht in de eerste set. De 28-jarige Fransman, op Roland Garros nog halvefinalist, trok de eerste manche uiteindelijk naar zich toe na een tiebreak (7/4).

Ook in sets twee en drie was het verschil tussen beide spelers klein. Tsonga won ook die manches met respectievelijk 6-4 en 6-3 en mag in de tweede ronde de baan op tegen de Fransman Edouard Roger-Vasselin (ATP 66) en de Let Ernests Gulbis (ATP 38). (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier