Wimbledon: David Goffin treft Andy Murray in eerste ronde

David Goffin © BelgaImage

De Schot Andy Murray is op Wimbledon de eerste tegenstander van onze landgenoot David Goffin.

David Goffin (ATP 104) neemt het in de eerste ronde van Wimbledon op tegen de Schotse titelverdediger Andy Murray (ATP 5). Dat wees de loting in de Britse hoofdstad Londen uit.

De 23-jarige Luikenaar, onze enige landgenoot op de hoofdtabel bij de mannen, stond nog nooit eerder tegenover grasspecialist Murray, die met de Française Amélie Mauresmo pas een nieuwe coach heeft.

De 27-jarige Murray startte zijn grasseizoen op het ATP-toernooi van Queen’s, maar daar werd hij in de derde ronde verrassend uitgeschakeld door de Tsjech Radek Stepanek. Daarmee kwam een einde aan liefst negentien zeges op rij op gras voor Murray, die met rugproblemen sukkelde en dit jaar nog op zijn eerste toernooizege wacht.

De Schot veroverde in Wimbledon olympisch goud in 2012 en won vorig jaar zowel Queen’s als Wimbledon. Ook Goffin was vorige week naar Queen’s afgezakt. Hij ging er in de tweede ronde uit tegen de Fransman Jo-Wilfried Tsonga.

Voor David Goffin wordt het de derde deelname aan Wimbledon. Vorig jaar ging hij er in de eerste ronde uit tegen Tsonga, in 2012 bleek de Amerikaan Mardy Fish in de derde ronde te sterk.