Wimbledon: Gasquet haalt in thriller Wawrinka onderuit en plaatst zich voor halve finale

Richard Gasquet © REUTERS

Richard Gasquet (ATP 20) heeft zich ten koste van vierde reekshoofd Stan Wawrinka geplaatst voor de halve finales van Wimbledon. Dat gebeurde met 11-9 in de vijfde set. Murray, Djokovic en Federer haalden de halve finales zonder setverlies.

De 29-jarige Fransman hield na een ware thriller de Zwitser Stan Wawrinka (ATP 4) af. De partij duurde 3u27. Het werd 6-4, 4-6, 3-6, 6-4 en 11-9 na een erg hoogstaand duel. Voor Richard Gasquet wordt het na 2007 zijn tweede halve finale op Wimbledon en daarin botst hij op titelverdediger Novak Djokovic. ’s Werelds nummer één Djokovic nam eerder op de avond met driemaal 6-4 de maat van de Kroaat Marin Cilic (ATP 9). De andere halve finale gaat tussen Roger Federer (ATP 2) en Andy Murray (ATP 3).

Grotere variatie

Gasquet zorgde er dus voor dat de halve finales net niet tussen de vier hoogst geklasseerde spelers gaan. Wawrinka, onlangs nog eindlaureaat op Roland Garros, had een ronde eerder nog David Goffin (ATP 15) uit het toernooi gekegeld.

Gasquet, een leeftijdsgenoot van Rafa Nadal, werd bij de jeugd als diens evenknie beschouwd. Maar op de grote momenten, en tijdens de grote partijen, tegen de topspelers, gaf hij vaak niet thuis. Niet zo tegen Wawrinka. Een tegen het eind duidelijk vermoeide Gasquet bleef briljante slagen wisselen, en terugvechten ondanks dubbel setverlies. Hij speelde op moeilijke punten serve and volley en toonde een grotere variatie in de slagen dan de Zwitser, die wel 22 aces sloeg.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier