WTA-ranking: Flipkens op 20, Wickmayer op 40 (video)

© Belga

Aan de vooravond van het tennistornooi van Wimbledon staan onze Belgische meisjes Kirsten Flipkens en Yanina Wickmayer respectievelijk op de 20ste en 40ste plaats op de WTA-ranking.

Daags voor de start van Wimbledon behoudt Kirsten Flipkens op de nieuwe wereldranking in het vrouwentennis de twintigste plaats. Flipkens was deze week aan de slag op het toernooi van Rosmalen, waar ze de finale haalde.

Yanina Wickmayer bereikte de halve finales van het toernooi in Eastbourne en ziet zich daarvoor beloond met elf plaatsen winst. ‘Wicky’ is het nummer 40.

In de top 10 verandert er niets. De Amerikaanse Serena Williams blijft met een ruime voorsprong het nummer 1 voor de Wit-Russische Victoria Azarenka en de Russin Maria Sharapova.

De Russische Elena Vesnina, die het toernooi van Eastbourne won, wipt van 36 naar 22. De Roemeense Simona Halep, de laureate in Rosmalen, klimt dertien plaatsen naar nummer 32. (Belga/INM) Herbekijk de verloren finale van Kirsten Flipkens tegen Simona Halep:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier